Tidigare har mineralfoundation enbart funnits i den klassisk "lösa" formen, vilket har gjort att inte alla har varit helt nöjda med känslan och resultatet de fått efter appliceringen av loose-basen. Tycke och smak är minst lika viktigt när du ska välja bra makeup och tillhör du den skaran som absolut inte klarar av det eviga vevandet och skakandet finns nu ett superbra alternativ!

Protective Liquid Foundation från glominerals är en oljefri, lätt flytande mineralfoundation som ger en otroligt jämn och perfekt finish. Den ger ett täckande, matt resultat som passar bra till alla hudtyper, men förekommer i 2 olika former: Satin Finish och Matte Finish. Både formerna innehåller givetvis de klassiska antioxidanterna som gör glominerals så unika samt UV-skydd.

Satin Finish kan användas av alla hudtyper, men är man riktigt fet/oljig i huden rekommenderar vi Matte Finish i första hand. De flesta känsliga hudtyper klarar av denna flytande mineralfoundation, men har du lätt för att få en tilltäppt, oren hud rekommenderar vi istället Pressed Base.

Du hittar 16 härliga nyanser från ljus till mörk, och de enda tillsatta ämnena är aloe vera och lavendel som lugnar och dämpar, samt ger en frisk lyster.
Texture Brush 479:-

För att få en jämn, felfri applicering krävs det lite teknik och framförallt rätt borste. Vi rekommenderar storfavoriten Texture Brush för bäst applicering. Denna borste ger ett snyggt "air-brushed" resultat och kan användas till många områden.


Steg 1: Se till att grunda huden väl med en bra fuktgivande creme, gärna med UV-skydd. Är du torr bör du peela huden innan med en kornfri peeling för att få bort döda hudceller. 
Steg 2: Spraya Hydration Mist i hela ansiktet för att grunda väl.
Steg 3: Klicka ut ett par klickar av rätt nyans på handryggen och spraya över Hydration Mist. Snurra försiktigt Texture Brush över blandningen så du får en lätt applicering på borsten, börja sedan appliceringen på ena ansiktshalvan och jobba ut ett jämnt, täckande lager innan du går vidare till en annan del.
OBS! Liquid foundation torkar snabbt, var därför snabb på handen och gå inte över samma område för många gånger.
Steg 4: På de ställen du vill täcka lite mer, eller inte fått det jämnt kan du antingen ta lite foundation på Dual foundation camouflage brush och rätta till ojämnheterna, eller applicera en ytterst lite mängd av Face Primer och sedan applicera Concealer eller Camouflage tills du fått den täckning du vill ha.
Steg 5: Avsluta med Perfecting Powder eller Matte Finishing Powder över hela ansiktet får en lång hållbarhet. Avsluta med en sprayning av Hydration Mist för att fixera mineralfoundationen.
Liquid Foundation 399:-