Det är alltför många som idag lider av återkommande problem i huden som kan vara både smärtsamma och jobbiga att stå ut med. Inflammationer i huden som acne och rosacea går ofta hand i hand och det är vanligt att en tidigare acnehy lätt övergår till rosacea om man inte behandlar och stärker upp huden mellan inflammationerna.

För dessa hudproblem är det oerhört viktigt att man får rätt hudanalys och råd kring bra hudvård och kosthållning för att få bukt med problemet, men tills dess kan det vara oerhört jobbigt och psykiskt betungande att gå runt med rödhet och bölder som kan få de flesta nedstämda.
Tidigare rekommenderade man inte smink eller makeup produkter alls till problemhudar, men idag går det alldeles ypperligt att välja rent mineralsmink som låter huden andas och påskyndar läkningsförmågan. Detta gäller även om man utfört djupgående kemiska peelingar och man behöver tillfällig kamouflering av huden.

I glominerals sortiment finns det flera olika produkter att välja på men nedan listar vi upp vad vi rekommenderar till en irriterad och inflammerad hud för att du ska få den bäst anpassade makeupen!395:-
  • Om huden är röd eller rodnar lätt, rekommenderar vi att man börjar med ett tunt lager glominerals Redness Relief Powder som neutraliserar och lugnar en känslig hud. Innehåller kaprifol, zinkoxid och koffein och passar väldigt bra till all typ av rodnad och irritation.
279:-

449:-
  • glominerals Pressed Base är den mineralfoundation som passar bäst till problemhud eftersom den låter huden andas och innehåller dessutom zink och grönt te som läker och lugnar. Se till att tvätta alla borstar och penslar ofta och noggrant vid inflammerad hud för att förebygga bakterier. 395:-
  • Är huden blank och grovporig rekommenderas glominerals Perfecting Powder eller Matte Finishing Powder som hjälper huden hålla sig matt och fixerar makeupen så den håller under dagen. Välj Perfecting Powder om du har normal/blandhy till torr hud, Matte om du har fet/oljig hud.


279:-

Lycka till!