gloXpress blogg - Makeup your mind!
29/5

Rätt Mineralmakeup för problemhud - acne och rosacea!

Det är alltför många som idag lider av återkommande problem i huden som kan vara både smärtsamma och jobbiga att stå ut med. Inflammationer i huden som acne och rosacea går ofta hand i hand och det är vanligt att en tidigare acnehy lätt övergår till rosacea om man inte behandlar och stärker upp huden mellan inflammationerna.

För dessa hudproblem är det oerhört viktigt att man får rätt hudanalys och råd kring bra hudvård och kosthållning för att få bukt med problemet, men tills dess kan det vara oerhört jobbigt och psykiskt betungande att gå runt med rödhet och bölder som kan få de flesta nedstämda.
Tidigare rekommenderade man inte smink eller makeup produkter alls till problemhudar, men idag går det alldeles ypperligt att välja rent mineralsmink som låter huden andas och påskyndar läkningsförmågan. Detta gäller även om man utfört djupgående kemiska peelingar och man behöver tillfällig kamouflering av huden.

I glominerals sortiment finns det flera olika produkter att välja på men nedan listar vi upp vad vi rekommenderar till en irriterad och inflammerad hud för att du ska få den bäst anpassade makeupen!395:-
  • Om huden är röd eller rodnar lätt, rekommenderar vi att man börjar med ett tunt lager glominerals Redness Relief Powder som neutraliserar och lugnar en känslig hud. Innehåller kaprifol, zinkoxid och koffein och passar väldigt bra till all typ av rodnad och irritation.
279:-

449:-
  • glominerals Pressed Base är den mineralfoundation som passar bäst till problemhud eftersom den låter huden andas och innehåller dessutom zink och grönt te som läker och lugnar. Se till att tvätta alla borstar och penslar ofta och noggrant vid inflammerad hud för att förebygga bakterier. 395:-
  • Är huden blank och grovporig rekommenderas glominerals Perfecting Powder eller Matte Finishing Powder som hjälper huden hålla sig matt och fixerar makeupen så den håller under dagen. Välj Perfecting Powder om du har normal/blandhy till torr hud, Matte om du har fet/oljig hud.


279:-

Lycka till!


26/5

Cherry Balm SPF15 - nya systern till Mint Balm SPF15 från glominerals!

En av de viktigaste delarna i vårt ansikte är definitivt munnen tycker vi på gloxpress.se! Läppar kan vara små, plutiga, smala eller breda men är alltid lika vackra, och hur många går inte runt där ute med minst 3 gloss i handväskan, alltid redo?

Vad många inte vet är att läppar saknar naturligt UV-skydd och det är otroligt lätt att bränna sig eller få pigmentförändringar runt läpp-konturen om man inte är försiktig och skyddar sig väl under sommarmånaderna.
Det är alltför vanligt idag att många får problem med hyperpigmenteringar, framförallt runt läpparna om man har använt gloss eller andra makeupprodukter i solen. Hyperpigmenteringar uppkomna av kosmetiska produkter är oftast väldigt svåra att behandla och bli av med, så se därför till att skydda dig innan problemet uppstår.

glominerals Mint Balm och deras nytillkomna syster Cherry Balm har båda SPF15 och ger skönt svalkande och väldoftande läppar i sommar! Du får ett bred UV-spektrum samtidigt som vårdande hampafröolja, ängskrasse och mangofrösmör ser till att läpparna hålls fuktiga och återfuktande.
Ha därför alltid ett Mint eller Cherry Balm i strandväskan!

TIPS! Perfekt att ha ovanpå sitt läppstift eller gloss för mer fukt och skydd!
Mint Balm 98:-
Cherry Balm 98:-

25/5

glominerals Protecting Powder SPF 30 - din bästa vän i sommar!

Vi är superglada över produkten Protecting Powder SPF 30 från glominerals finns till! Äntligen finns det en produkt som hjälper dig att skydda dig mot solen skadliga UV-strålar även om du redan har lagt din dagsmakeup för dagen!

Att använda UV-skydd kan vara det billigaste och smartaste valet i kampen mot åldrandet, och som hudspecialist rekommenderar jag alltid en dagcreme med UV-skydd i första hand. Helst ska man gärna återapplicera UV-skyddet flera gånger under dagen beroende på hur mycket sol och hur mycket man svettas under dagen. Det som då gör det hela lite svårare att följa detta råd är ju om man lagt en perfekt makeup på morgonen, och inte känner för att kleta på ny creme som kan göra huden blank igen.

Det är därför som vi älskar Protecting Powder så mycket! Den skyddande effekten du får av detta puder är både smidigt och enkelt. Den är lätt att applicera och kan bäras med i väskan utan krångel. Protecting Powder kommer i 2 olika nyanser: Bronze och Translucent och kan användas ensamt eller ovanpå din foundation under hela dagen. Och bäst av allt - du får ett jämnt, skyddande UV-skydd upp till SPF30!

Pris:  374:- (Sommar-Kampanj Maj & Juni. ord. pris 499:-)

TIPS! Protecing Powder Bronze är en perfekt att ha med på stranden om du vill "fuska" fram lystern och matta ner huden något, för den där perfekta finishen. Du kommer garanterat vara snyggast på stranden!

Translucent
Bronze

24/5

Välj rätt borste till din mineralfoundation!

Kort, tjock eller lång och smal? Vilken typ av borste man ska välja till sin mineralfoundation beror helt enkelt på vilket resultat du är ute efter. En del vill ha en lätt applicering medan andra vill ha så mycket täckning som det bara går. I glominerals sortiment finns den klassiska Kabuki borsten, men också flera andra alternativ som alla är lämpade för känslig hud och som ger exakt det där resultatet du är ute efter.

Om du innan inte blivit nöjd med din applicering, eller fått det lika snyggt som du får på salong så kan det helt enkelt bero på att du inte har rätt borste och därmed inte heller rätt teknik. Här benar vi ut de olika alternativen samt vilken du bör satsa på för just ditt resultat!

399:-


Kabuki Brush -
Kabukin är den klassiska borsten och veteranen inom mineralmakeup. Utan denna underbara borste med täta korta strån hade det varit svårt för mineralerna att fästa och den ger helt klart bäst resultat när det kommer till täckning. glominerals kabuki borste är gjord på ponnyhår och skall tvättas med ett milt hårschampoo 1g/v för livslång hållbarhet.

Passar dig som vill ha:
Full till medium täckning och som använder Pressed base eller Loose Base.
389:-

Blender Brush -
Är en borste med längre skaft och tjockare borsthuvud som ger medium täckning. En all-around borste som passar lika bra till mineralfoundation som bronzer och rouge. Håren är från get och skall även denna tvättas med ett milt schampoo 1g/v för bra hållbarhet.

Passar dig som vill ha:
Medium täckning och som kanske bara vill investera i en borste. Tips! Används borsten till fler saker som foundation och rouge, är det extra viktigt att man tvättar den mellan varje gång. Funkar bra till Pressed Base, Loose Base, Bronzer, Rouge.499:-
Ultra Brush -
Detta är glominerals signaturborste, speciellt framtagen för en skonsam applicering av mineralfoundation för känslig hud. Har extremt mjuka hår från ekorre och ger minimalt med irritation för extra känslig hud.

Passar dig som vill ha:
Lätt till medium täckning och som har en känslig/reaktiv hud. Används till Pressed Base eller Loose Base.499:-
Retractable Ultra Brush -
signaturborsten från ovan, fast i smart resevänlig förpackning som skyddar håren mot smuts och slitage.
439:-
Dual Foundation Camouflage Brush -
Är egentligen en borste för flytande mineralfoundation, men passar perfekt till de hudtyper som har lite större porer och därmed önskar mer kamouflering av porerna. En dubbelsidig borste men en ände för concealer och små områden som ögon och näsvinge, samt en ände för större områden.

Passar dig som vill ha: 
En medium till full täckning. Gjord för flytande foundation som Liquid Foundation och Sheer Tint Base, men funkar även att "punktbehandla" med Pressed Base för mer kamouflering.
499:-
Liquid Foundation Brush -
En borste/pensel gjord av syntetiska hår som är anpassad för flytande foundation. Otroligt lätt att använda och ger ett jämnt, täckande resultat.

Passar dig som vill ha: 
En perfekt täckande foundation av flytande mineraler. Kan även användas separat runt t.ex ögon och på pigmenteringar för mer kamouflerande effekt. Till Liquid foundation & Concealer/Camouflage.
479:-

Texture Brush -
Favorit borsten när det gäller att applicera flytande foundation. Ger en felfri "airbrushed" känsla på huden och jämnar ut ojämnheter och skavanker. En "måste-ha" borste för alla som vill minimera förstorade porer, acneärr eller andra ojämnheter. Gjorde på naturliga hår från get och vita syntetiska strån.

Passar dig som vill ha:
En perfekt finish av din flytande mineralfoundation. Täckande och utjämnande till Liquid Foundation. Kan även används till creme rouge och andra shimmer produkter för lätt applicering.

16/5

Vilken mineralfoundation passar dig - Pressed, Loose, Liquid eller Sheer Tint Base från glominerals?

Smaken är som... ja ni vet resten. Likadant är det med vår makeup. En del föredrar puder (fast/pressad) form, en del vill ha en mer lystergivande foundation och en del vill ha det så täckande det bara går.

Oavsett om du föredrar en foundation som ger lite eller mycket täckning, så finns det nu en mineralfoundation som passar dina önskemål. glominerals foundations finns i 3 olika former, fast, lös och flytande form. Alla lika vårdande och 100% rena mineraler. Du kan där till sedan välja om du vill ha en flytande mineralfoundation som ger mycket eller en lätt, sportig täckning eller så är du kanske som vi andra mineralfantaster som vill ha ett lätt, täckande felfritt resultat på dagen som inte tynger ner ansiktet, men till kvällen är det full täckning och glamour som gäller.

För att hinna rätt i mineralsminks-djungel får du här en liten guidning i glominerals 4 olika mineralfoundations:


Pressed Base -
Den storsäljande favoriten som finns i 21 nyanser, både varma och kalla, ljushyade till mörk hudton. Denna foundation består av tryckpressade 100 % rena mineraler och ger mellan till full täckning med matt resultat. Kan användas av alla.

Appliceras med Kabuki brush, Blender Brush eller Ultra Brush.

 Pris: 449:-
Loose Base -
Klassikern och veteranen inom mineralmakeup. Loose Base är mycket finfördelade mineraler i lös form som appliceras med den klassiska buff/tap applicering. Ger ett lätt till medium täckning och passar bäst för normal, torr hud. Välj mellan 12 nyanser.

Appliceras med Kabuki Brush, Blender Brush eller Ultra Brush.

Pris: 449:-
 

Liquid Foundation -
En flytande, täckande mineralfoundation som ger perfekt finish. Finns i Satin och Matte Finish och kommer i 16 olika nyanser. Passar bra till festen eller för den som vill ha ett mer täckande resultat.

Appliceras med Texture Brush, Dual Foundation Camouflage Brush eller Liquid foundation Brush.

Pris: 399:-


Sheer Tint Base -
glominerals lätta, medium täckande flytande foundation som passar bra till dem som vill ha en tunn, lätt makeup med lyster. Finns i 6 olika nyanser och passar alla hudtyper, utom fet/acne hud.

Appliceras med svamp, Liquid foundation eller Texture Brush.

Pris: 399:-

Så sätt igång och prova dig fram till din favorit, behöver du hjälp med färger/nyanser är du välkommen att höra av dig till oss på mail eller på telefontid. Kontaktuppgifter hittar du här!

15/5

Såhär applicerar du Liquid Foundation, flytande mineralfoundation från glominerals.

Tidigare har mineralfoundation enbart funnits i den klassisk "lösa" formen, vilket har gjort att inte alla har varit helt nöjda med känslan och resultatet de fått efter appliceringen av loose-basen. Tycke och smak är minst lika viktigt när du ska välja bra makeup och tillhör du den skaran som absolut inte klarar av det eviga vevandet och skakandet finns nu ett superbra alternativ!

Protective Liquid Foundation från glominerals är en oljefri, lätt flytande mineralfoundation som ger en otroligt jämn och perfekt finish. Den ger ett täckande, matt resultat som passar bra till alla hudtyper, men förekommer i 2 olika former: Satin Finish och Matte Finish. Både formerna innehåller givetvis de klassiska antioxidanterna som gör glominerals så unika samt UV-skydd.

Satin Finish kan användas av alla hudtyper, men är man riktigt fet/oljig i huden rekommenderar vi Matte Finish i första hand. De flesta känsliga hudtyper klarar av denna flytande mineralfoundation, men har du lätt för att få en tilltäppt, oren hud rekommenderar vi istället Pressed Base.

Du hittar 16 härliga nyanser från ljus till mörk, och de enda tillsatta ämnena är aloe vera och lavendel som lugnar och dämpar, samt ger en frisk lyster.
Texture Brush 479:-

För att få en jämn, felfri applicering krävs det lite teknik och framförallt rätt borste. Vi rekommenderar storfavoriten Texture Brush för bäst applicering. Denna borste ger ett snyggt "air-brushed" resultat och kan användas till många områden.


Steg 1: Se till att grunda huden väl med en bra fuktgivande creme, gärna med UV-skydd. Är du torr bör du peela huden innan med en kornfri peeling för att få bort döda hudceller. 
Steg 2: Spraya Hydration Mist i hela ansiktet för att grunda väl.
Steg 3: Klicka ut ett par klickar av rätt nyans på handryggen och spraya över Hydration Mist. Snurra försiktigt Texture Brush över blandningen så du får en lätt applicering på borsten, börja sedan appliceringen på ena ansiktshalvan och jobba ut ett jämnt, täckande lager innan du går vidare till en annan del.
OBS! Liquid foundation torkar snabbt, var därför snabb på handen och gå inte över samma område för många gånger.
Steg 4: På de ställen du vill täcka lite mer, eller inte fått det jämnt kan du antingen ta lite foundation på Dual foundation camouflage brush och rätta till ojämnheterna, eller applicera en ytterst lite mängd av Face Primer och sedan applicera Concealer eller Camouflage tills du fått den täckning du vill ha.
Steg 5: Avsluta med Perfecting Powder eller Matte Finishing Powder över hela ansiktet får en lång hållbarhet. Avsluta med en sprayning av Hydration Mist för att fixera mineralfoundationen.
Liquid Foundation 399:-


14/5

Mineralsmink - för & nackdelar

Att välja rätt i djungel av smink och skönhetsprodukter idag kan vara rätt så knivigt. Du influeras av både reklam och skrämsel propaganda av diverse ingredienser, och det krävs rätt mycket kunskap för att hänga med i utvecklingen inom makeup branschen.

Smink har använts i flera 1000 år av både män och kvinnor och huvudsyftet har varit att försköna och framhäva ansiktsdrag. I forna Egypten användes ofta koppar, bly och lera som makeup baser och tack å lov så har utvecklingen sedan dess gått framåt.

Fördelen med att välja mineralsmink är oftast att du får en mer vårdande och läkande effekt på diverse hudproblem och åkommor. Huden täpps inte igen lika lätt som många andra flytande foundations kan göra och det är mycket lättare för huden att andas och släppa ifrån sig talg överskott. För att en produkt ska få kallas mineralmakeup krävs det endast 1 % (!!) mineraler, och mängden mineraler är oerhört viktigt om man är ute efter den lite mer "behandlande" effekten.
Så när du ska välja mineralsmink, se då till att du vänder dig till märken som baserar sina produkter på 100% rena mineraler. De kostar oftast något mer, men resultatet och hållbarheten är slående.

glominerals är en av de största tillverkare i världen av mineralsmink och är unika på så sätt att deras mineralmakeup inte bara innehåller 100% rena mineraler, utan har även vitamin A, C och E samt zink och grönt te extrakt som huvudingredienser som finns där för att vårda och skydda huden på djupet.

Det som även gör glominerals utbud så unikt är att de erbjuder 3 olika varianter på mineralfoundation:
lös, pressad och flytande form. Tidigare har mineralfoundations förknippats med det eviga "skakandet" och de flygande mineralpartiklarna som sedan finns över hela badrummet, men nu finns det äntligen alternativ och många som även har upplevt att de har en torr hud har inte känts sig helt bekväma och nöjda med de resultatet de fått av de "lösa" mineralbaserna.

Mineralmakeup kan aldrig ersätta god och sund hudvård, och det är A och O att alltid se till att man först har en bra skyddande fuktcreme med UV-skydd innan man applicerar makeupen. Även om rent mineralsmink naturligt ger en UV-skyddande effekt, är det svårt att säga vilket UVA & B skydd som du faktiskt får, eftersom olika nyanser innehåller olika mycket mängd av mineralerna titanoxid och zinkoxid.
Det är dessa mineraler som ger ett naturligt fysikaliskt skydd och tack vare dem som mineralmakeup är så passande för känslig hy, som annars blir irriterade av kemiska solskydd.

Titanoxid är den enda bland mineralfiltren som är godkänd av SCCS (EU:s oberoende vetenskapliga kommitté) som UV-filter. Dock kan skyddet mot UVA inte bli lika effektivt om produkten enbart innehåller titanoxid. Därför rekommenderar vi att man alltid utgår ifrån en bra hudvård innan applicering av mineraler.
"Ämnet är inert (reagerar inte), ogiftigt och har en utmärkt förmåga att reflektera bort skadlig UV-strålning. Titandioxid är därför ett av EU godkänt och säkerställt solskyddsfilter."

Källa: http://www.ktf.se

De vanligaste mineralerna inom mineralmakeup är glimmer, bornitrid, vismutoxidklorid, järnoxider och ovannämnda titanoxid och zinkoxid. Vismutoxidklorid även kallat Bismuth oxychloride, kan ge irritation vid värme och därmed leda till klåda och rodnad och många mineralsmink innehåller mer eller mindre detta ämne för sin ljusreflekterande effekt. En del personer kan ha en överkänslighet mot denna mineral, och då bör man välja mineralfoundations som har lågt eller inget innehåll alls av detta ämne. Irritationen försvinner oftast så fort man avlägsnar produkten.
Personer som reagerar på vismutoxidklorid är oftast rejält överkänsliga mot "vanlig" makeup, och kan som regel inte använda något smink alls. Oftast fungerar produkter från glominerals bra, eftersom dessa innehåller ytterst lite eller inget av denna mineral.

Mineralsmink är trots detta den makeup som är mest skonsam och bäst anpassade för problem hudar, och många hudkliniker runt om i världen föredrar denna makeuplinje i kombination med hudvårdsbehandlingar.

Mineralmakeup är ett kemikaliefritt alternativ och naturligare än så kan det inte bli. Mineraler har använts under lång tid i kosmetika tillverkningen men det var i mitten av 1970-talet som mineral makeup tog sina första steg. Idag är det ett av de mest vanligaste och förekommande makeup alternativen, och tack vare glominerals olika foundationsalternativ, så finns det en bas som passar alla hudtyper, torr som fet.11/5

Pressed Base - glominerals storsäljande favorit

Inget slår den underbara mineralbaserade foundationen Pressed Base från glominerals. Pressed Base är ett naturligt steg längre inom mineralbaserad makeup och äntligen finns det en foundation som är lätt att applicera, smidig att ha med i handväskan och som gör att du slipper ett damm-moln av mineraler i badrummet vid applicering!

Pressed Base ger en perfekt finish och ett matt resultat som passar alla hudtyper. Pressed base består av rena mineraler som tryckpressats ihop för att ge en lättare applicering och släpper jämnt ifrån sig rätt mängd mineraler till appliceringsborsten. Givetvis innehåller Pressed Base vitamin A, C och E som är viktiga antioxidanter och därmed förebygger förtidigt åldrande.

Varje mineralfoundation innehåller naturligt UV-skydd (fysikaliskt skydd) och beroende på nyans och hur tjockt lager man applicerar på huden, kan man få allt ifrån SPF5 till SPF15.

Finns i 21 härliga nyanser och i 6 olika grupper för varma och kalla hudtoner. Välj mellan:
- Golden (varm/kall) gul till olivfärgad underton. Passar skandinavisk hudton.
- Honey (varm) gul till olivfärgad underton. En mörkare skala än Golden.
- Natural (neutral) persiko till gula undertoner. För ljus till medium hudton.
- Beige (kall) passar dig med persiko till rosa undertoner.
- Chestnut (kall) djup persiko underton.
- Tawny (varm) djup gul- olivfärgad underton.
- Cocoa (kall) för mörka hudtoner.

glominerals Pressed Base appliceras med rätt anpassad borste, och man väljer borste utifrån resultatet man önskar. Vi rekommenderar:

Kabuki Brush - Den klassiska borsten för mineraler, ger medium till full täckning. 399:-
Blender Brush - Ger lätt till medium täckning, och är en all-around borste. 389:-
Ultra Brush- Speciellt framtagen borste med mjuka strån som passar känsliga hudar. Medium täckning. 499:-

Pressed Base 449:-